Misk Adaçayı Uçucu Yağı – Clary Sage Oil
Clary Sage - Salvia sclarea
Genel Bilgi
Misk adaçayı eşsiz, taze kokusunu antik Yunan güzellik ve aşk tanrıçası Afrodit'ten aldığı söylenir. Bu yatıştırıcı ve sakinleştirici bitki, o zamandan beri kadınlığın sembolü haline gelmiştir. Misk adaçayı uçucu yağı, cildin gençleşmesine ve sakinleşmesine yardımcı olarak rahatlatıcı ve yatıştırıcı özellikler içerir. Misk adaçayının ana kimyasal bileşeni, onu en rahatlatıcı ve dengeleyici uçucu yağlardan biri yapan linalil asetattır. Orta Çağda, Misk adaçayı bitkisi cildi güzelleştirmek için sıkça kullanılmıştır. Koklanması, rahatlama hissi verir ve huzurlu bir gece uykusu sağlar.
Kullanım Önerileri
• Stres ve gerginliğinizin yüksek olduğu durumlarda ortam kokulandırma için buhurdanlıkta veya elektrikli difüzörde suya 3-4 damla damlatarak kokusunun yayılmasını sağlayabilirsiniz. Rahatlatıcı etkisi için derinlemesine nefes alarak koklayın.
• Adet döngüsü sırasında, rahatlatıcı bir masaj için karnınıza 3-5 damla damlatıp ovalayabilirsiniz.
• Stres giderici bir banyo için lavanta yağı ile birlikte banyo suyuna ekleyin.
• Yatmadan önce yastıklara, yatak takımlarına birkaç damla damlatılır veya ayak tabanına birkaç damla yağla masaj yapılır.
• Sağlıklı saç ve saç derisi için Şampuanınıza ya da saç kreminize birkaç damla ilave ederek kullanabilirsiniz. Ya da kendi saç bakım yağınızı veya kreminizi hazırlarken kullanabilirsiniz.
• Cildi rahatlatmak veya gençleştirmek için soğuk sıkım baz yağ ile seyreltilerek uygulayın.
Kullanım Şekli
Aromatik kokulandırma: Buhurdanlıkta veya elektrikli difüzörde 3-4 damla kullanılır.
Cilde uygulama: Cilt hassasiyetini en aza indirmek için soğuk sıkım bir baz yağ ile seyreltin ve sonra gereken bölgeye uygulayın.
Uyarılar
Cilt hassasiyeti yapabilir. Çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayınız. Göze, iç kulağa ve hassas bölgelere temastan kaçının.
Aromatik tanım
Kendine özgü otsu, topraksı, hafif çiçek
Elde edilme yöntemi
Çiçek ve yapraklarından buhar distilasyonu ile elde edilir
Ana Bileşenler
Linalyl acetate, linalool, germacrene-D
Altıntaş A., Kartal M., Aromaterapi. Türkiye Klinikleri (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp) 2021.
Fleming T. PDR for herbal medicines. 4th ed. USA: Thomson Health Care Inc; 2009.
Evans W. C., Evans D., and Trease G. E. Trease and Evans Pharmacognosy. 16th ed. Edinburgh; New York: Saunders/Elsevier, 2009.
Tisserand R., Young R., Essential Oil Safety: A Guide for Health Care Professionals. Churchill Livingstone, 2013.